Livsviktigt med första hjälpen på idrottsanläggningar

Helt plötsligt utan förvarning är det någon som skadar sig eller blir sjuk. Då krävs det att det finns utrustning på plats för att man ska kunna ta hand om den som har skadat sig eller insjuknat. Därför bör alla idrottsföreningar ha första hjälpen-paket inom räckhåll.

15-4-första-hjälpen-idrott

I princip alla idrotter är förenade med vissa risker. Kanske kan det vara någon som stukar foten, bryter armen eller river upp ett sår. Ibland kan någon bli sjuk och kollapsa mitt under en träning eller tävling och det blir akut. Visst är detta saker man inte önskar ska hända men faktum är att dessa saker inträffar med jämna mellanrum.

Oavsett vad det är för någonting som har hänt är det oerhört viktigt att det finns möjlighet att sköta om eventuella sår, stukade fötter och avsvimmade personer – eller vad som kan tänkas ha hänt. Därmed är det av stor vikt att det finns tillgång till första hjälpen-kit i samtliga idrottshallar i hela landet. Då gäller det givetvis också att tänka på att det är viktigt att förvara läkemedel i medicinskåp som är säkra.

Tips till anläggningar

Om ni av någon outgrundlig anledning inte har någon medicinsk utrustning på plats på en idrottsanläggning där det borde vara prioriterat kan det vara hög tid att göra någonting åt bristen. Eller i alla fall se över utrustningen om den är gammal och behöver bytas ut mot nya saker. För även om de inte har kommit till användning hittills måste det ändå vara ordentligt innehåll om något nu skulle hända helt plötsligt. I varje idrottshall är det viktigt att det finns:

Det är en sådan enkel åtgärd som trots allt kan innebära att allvarliga skador kan behandlas snabbt och att insjuknade personer kan få hjälp inom kort tills det att ambulansen hinner komma till platsen och ta dem till ett sjukhus eller en läkarmottagning.

Lämna ett svar