Miljö i åtanke vid färgval

Vi lever i ett konsumtionssamhälle i dag och det blir allt viktigare att ta hand ännu bättre om miljö, natur och djur för att vi ska kunna leva kvar på jorden. Med små enkla medel kan du dra ditt strå till stacken. Bland annat genom att välja målarfärg som är miljövänlig.

8-4-golvfärg-takfärg-väggfärgAtt våra hem blir slitna allt eftersom är inte några konstigheter. Vi spenderar vår tid hemma och lever och använder rummen och sakerna. Efter en tid kommer vi behöva byta ut till exempel köket och soffan. Likaså kan golv, väggar och tak behöva målas om. Och om du nu går i dessa tankar på att måla om hemma kan du se till att du väljer färger som är snälla mot miljön och omgivningen. Här kan du se exempel på olika färger för olika ytor och material som är miljövänliga alternativ:

  • Golvfärg: http://www.nyfargbutik.se/se/grp/golv-1.php
  • Väggfärg: http://www.nyfargbutik.se/se/grp/vagg-1.php
  • Takfärg: http://www.nyfargbutik.se/se/grp/tak-1.php

Det kan tyckas vara en simpel sak men faktum är att alla inte tänker på att välja gröna alternativ än i dag. Trots att det blir allt viktigare. Och vanligtvis är miljövänliga produkter så som till exempel färger mer skonsamma för oss själva också.

Farliga färger

När vi ser en färg vi skulle vilja ha på väggarna är det nog inte många som funderar en sekund extra på vad det är som finns i färgen egentligen. Vilka ämnen är det som har kombinerats för att få fram denna färg och nyans?

Åsikterna kring det här med målarfärg är många och huruvida man ska tänka då man köper i handeln eller beställer via nätet. Hur farlig färg egentligen är finns att läsa mer om i denna artikel på vlt.se om du tycker att det låter intressant och vill veta mer. Det är aldrig dumt att läsa på lite extra.

 

Lämna ett svar